Wednesday, January 12, 2011

Cair di mulut, tidak ditangan!

Ini untuk menyatakan betapa lembut, rapuh, halus tekstur doh yang telah diuli dan di bakar menjadi Tariff Butter Cookies! Kenapa tariff? Yaaa..sebab kejadian yang telah menyebabkan I bertungkus lumus sehingga demam untuk menyiapkannya! Introducinggg.. T-A-R-I-F-F (gaya cheerleader grup).. amik berkat atas kerja yang telah dibuat ;p

Moving on, biskut ni memang lembut dan halus kandungan (kepada yang dah rasa di ofis-kuh pasti tauhuu) dan amat mudah disediakan. Tak renyah pun.. campur-campur bahan sana sini, suruh mesin pukul sehingga jadi doh, buat laaa jadi bulat-bulat.. amik garfu buat kris-kross.. nak resepi, sila lawati blog ini

Kalau ikut resepi asal, guna 200 gm butter, tapi I letak sebuku butter (250 gm) konon-konon nak kasi lagi berbutter laa.. dah akibat ialah kena la agak-agak tambah tepung gandum dan tepung jagung supaya jadi doh dan tak la lembik naaa.. teehee :)

Ok, inilah dia biskut yang digembar-gemburkan.. Happy Baking Fwens!

4 comments:

  1. hehe.. ada la kak rozi...hari tu kita bawak..tp sikit je :( huuu nanti kita buat lagi kita bg rasa ek :)

    ReplyDelete
  2. sedapppp kan? suka sgt resepi ni..dpt from nasilemaklover's blog...tuan punya blog tu sonia pun very nice lady..i sukaa.. =)

    ReplyDelete
  3. hehe..ya thanks to her too lah lynn. aku ingat susah beno le (sebab aku jarang buat cookies ni time raya je la agak rajin)..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...