Ini untuk menyatakan betapa lembut, rapuh, halus tekstur doh yang telah diuli dan di bakar menjadi Tariff Butter Cookies! Kenapa tariff? Yaaa..sebab kejadian yang telah menyebabkan I bertungkus lumus sehingga demam untuk menyiapkannya! Introducinggg.. T-A-R-I-F-F (gaya cheerleader grup).. amik berkat atas kerja yang telah dibuat ;p
Moving on, biskut ni memang lembut dan halus kandungan (kepada yang dah rasa di ofis-kuh pasti tauhuu) dan amat mudah disediakan. Tak renyah pun.. campur-campur bahan sana sini, suruh mesin pukul sehingga jadi doh, buat laaa jadi bulat-bulat.. amik garfu buat kris-kross.. nak resepi, sila lawati blog ini
Kalau ikut resepi asal, guna 200 gm butter, tapi I letak sebuku butter (250 gm) konon-konon nak kasi lagi berbutter laa.. dah akibat ialah kena la agak-agak tambah tepung gandum dan tepung jagung supaya jadi doh dan tak la lembik naaa.. teehee :)
Ok, inilah dia biskut yang digembar-gemburkan.. Happy Baking Fwens!
x pernah rasa pun? mane?
ReplyDeletehehe.. ada la kak rozi...hari tu kita bawak..tp sikit je :( huuu nanti kita buat lagi kita bg rasa ek :)
ReplyDeletesedapppp kan? suka sgt resepi ni..dpt from nasilemaklover's blog...tuan punya blog tu sonia pun very nice lady..i sukaa.. =)
ReplyDeletehehe..ya thanks to her too lah lynn. aku ingat susah beno le (sebab aku jarang buat cookies ni time raya je la agak rajin)..
ReplyDelete